Strona główna » Klauzula informacyjna RODO

Klauzula Informacyjna

RODO

  1. Administratorem Państwa danych osobowych w rozumieniu ustawy z dnia 10 maja 2018 r. o ochronie danych osobowych jest firma Naho Media z siedzibą przy ul. Niepodległości 36/18, 21-040 Świdnik, wpisana do bazy przedsiębiorców Centralnej Ewidencji i Informacji o Działalności Gospodarczej (CEDIG), zwana w dalszej części niniejszej Klauzuli Informacyjnej RODO „Usługodawcą”.
  2. Usługodawca, a w szczególnych przypadkach, gdy produkt lub usługa nie stanowią własności Usługodawcy, również Licencjodawca przetwarza dane osobowe na następujących polach:
    1. Sprzedaż produktów.
    2. Świadczenie usług.
    3. Kontakt oraz podtrzymanie relacji z Klientem.
    4. Pozyskiwanie i analiza danych statystycznych, dotyczących odwiedzin Serwisu centrumliderow.pl.
  3. Dane statystyczne, o których mowa w art. 2 ust. 4, przetwarzane są za pośrednictwem usług następujących dostawców:
    1. Google LLC
    2. Hotjar Ltd
    3. Brand 24
  4. Szczegółowe informacje na temat zakresu przetwarzania danych osobowych w celach statystycznych zostały zawarte w Polityce Prywatności i Cookies.
  5. Dane osobowe mogą być przez Usługodawcę przetwarzane w celu:
    1. Udzielania informacji na temat oferowanych i świadczonych przez Usługodawcę produktów oraz usług.
    2. Realizacji działań marketingowych, związanych z promocją firmy, produktów lub usług wyłącznie po uprzednim wyrażeniu przez Klienta, bądź Użytkownika zgody na przetwarzanie danych osobowych w przedmiotowych celach.
    3. Odpowiedzi na wszelkie wiadomości oraz zgłoszenia przesłane przez Klienta i/lub Użytkownika za pośrednictwem formularza kontaktowego, formularza zapytania o produkt, bądź usługę, a także drogą elektroniczną na adres e-mail Usługodawcy (art. 6 ust. 1 lit. f RODO).
    4. W sytuacji nawiązania współpracy pomiędzy Usługodawcą, a Klientem lub Użytkownikiem, dane osobowe będą przetwarzane w celu zawarcia, wykonania postanowień oraz rozliczenia umowy (art. 6 ust. 1 lit. b RODO), jak również kontaktu w sprawach związanych z przedmiotem umowy (art. 6 ust. 1 lit. f RODO).
  6. Usługodawca przetwarza dane osobowe wyłącznie w zakresie i celach, jakie wynikają z uprzednio wyrażonej zgody na ich udostępnianie. Dane osobowe mogą być przetwarzane również przez podmioty współpracujące z Usługodawcą:
    1. Podmioty świadczące usługi w sektorze IT, w tym przede wszystkim dostawcy oprogramowania i poczty elektronicznej oraz firmy hostingowe.
    2. Podmioty świadczące obsługę prawną, podatkową lub doradczą na rzecz Usługodawcy.
    3. Podmioty świadczące usługi księgowe.
    4. Podmioty świadczące usługi marketingowe w sytuacji, gdy uprzednio została wyrażona zgoda na kontakt marketingowy w przyszłości.
  7. Każda osoba, której dane osobowe podlegają przetwarzaniu przez Usługodawcę ma prawo żądania:
    1. Wglądu do swoich danych osobowych.
    2. Sprostowania lub całkowitego usunięcia danych osobowych.
    3. Ograniczenia zakresu oraz celów przetwarzania danych osobowych.
    4. Przeniesienia danych osobowych.
    5. Uzyskania kopii danych osobowych.
  8. W celu realizacji uprawnień, o których mowa w artykule poprzedzającym niniejszej Klauzuli Informacyjnej RODO, należy skontaktować się z Usługodawcą drogą elektroniczną poprzez przesłanie wiadomości na adres e-mail: office@nahomedia.com lub pocztą tradycyjną na adres Usługodawcy.
  9. Usługodawca nie udostępnia żadnych danych identyfikacyjnych osobom trzecim, ani innym podmiotom bez pisemnej zgody właściciela danych osobowych, za wyjątkiem sytuacji opisanej w art. 2 niniejszej Klauzuli Informacyjnej RODO (udostępnienie danych osobowych Licencjodawcy w ramach przekazania praw do nabytego produktu, bądź też świadczenia na rzecz właściciela tychże danych usług), jak również, gdy udostępnienie danych osobowych jest prawnie dozwolone na mocy przepisów o ochronie danych osobowych lub o ile przepisy nie stanowią inaczej.
  10. W przypadku stwierdzenia, że przetwarzanie danych osobowych jest bezprawne, właścicielowi tychże danych osobowych przysługuje prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Masz pytania?

Skontaktuj się z nami!